Maia Sandu tot mai clar pe poziții antiUnioniste

Cine face mai abil jocul Moscovei decât acela care pretinde că este prietenul tău și în fapt dușman îți este.

Vorba noastră populară: „apară-mă domne de prieteni că de dușmani mă apăr singur”.

Maia Sandu, deși nu o întreabă nimeni, are din ce în ce mai des poziții antiUnioniste. Cum ar putea altfel când Traian Băsescu vine și spulberă spectrul politic de la Chișinău furând din procentele ce ea le visa.

În timpul alegerilor a spus orice numai să fure votul naivilor unioniști. Mulți ar catalaga-o drept oportunistă, un politician perfid. Dacă Dodon e pe față, cu Maia Sandu e altă treabă. Școlită și cu funcții prin Americi, este elevată în ale manipulării. Sau cine știe, poate atacă electoratul socialist.

„Considerăm că nu este real ca UE să permită unui stat membru să înghită un teritoriu, care este corupt, care este divizat, care nu are stat de drept şi toate celelalte păcate pe care le are astăzi Republica Moldova”, a menţionat Maia Sandu.

Dar Maia Sandu nu spune Adevărul. Uniunea Europeană funcționeză pe baza acordului de la Helsinki. Minte de rupe și nici vorbă de el. Lucrurile sunt clare: granițele se pot modifica prin voința părților. Ori România a venit cu investiții, bani de salarii, in nici un caz cu tancurile.

Apropo: văd că Maia nu zice mai nimic de ocupația rusească din Regiunea Transnistreană. Se pare că asta nu o deranjează. Cine știe: poate banii de acolo și de la ea or veni din aceeași sursă. Sau ne amăgim că, precum Dodon, face campanie din salariul de bugetar?

Apropo: voi ați auzit de ea să lucreze pe undeva?