Dodon nemulțumit pe Rusia: cere resetarea relațiilor cu acest stat.

Am trăit să o auzim și pe aceasta: Igor Dodon să se declare nemulțumit de relațiile cu Rusia.

El a cerut nici mai mult și nici mai puțin ca acestea să  se reseteze.

Știți când aveți un calculator prost care nu mai vrea defel să se miște și a devenit complet inutil? Așa consideră Igor Dodon că se află acum relațiile cu Rusia: precum un calculator vechi care nu mai funcționează.

Probabil se referă la blocajul rezultat în urma proastelor relații ce decurg din ocupația estului Republicii Moldova de către armata Rusă. Un reset ar presupune trimiterea acasă a trupelor ruse de ocupație, pentru revenirea la starea inițială de normalitate. Presupunem că la un astfel de reset ar trebui să se refere Igor Dodon.

”Sunt în favoarea resetării relaţiilor dintre Rusia şi Republica Moldova pe toate nivelurile. Asta va reduce tensiunile care au apărut între cele două ţări în ultimul an. Am discutat această problemă cu preşedintele rus Vladimir Putin în marja summitului informal al Comunităţii Statelor Independente ce a avut loc la Moscova la sfârşitul anului trecut. Am sugerat ca, în viitorul apropiat, Ministerul rus de Externe să trimită reprezentanţi în Moldova pentru a discuta despre acţiuni comune în această direcţie”, a declarat liderul de la Chişinău.

Problema este că Rusia degeaba trimite reprezentanți căci guvernarea nu îi lasă să treacă de treapta avionului. De ce? Pentru că majoritatea sunt un pic de infractori internaționali și nu au drept de acces pe teritoriul Republicii Moldova, dar ei tot vin pentru puțin teatru.

Dacă ar fi știut ei moldovenii că de la un simplu RESET li se trag lor sărăcia și toate problemele demult ar fi apasăt pe buton. Dar de asta este Igor Dodon președinte: căci el este mai deștept decât toți ceilalți.