Cum era de așteptat: Iohannis tace și face… Unire. Cifrele sunt concludente.

Toate sondajele din Republica Moldova arată o creştere accelerată faţă de procesul de Unificare a celor două state româneşti. Indiferent de cine sau la comanda cui au fost ele realizate şi dincolo de cifrele absolute, toate arată fără echivoc o creştere spectaculoasă faţă de valorile precedente.

Acest lucru deoarece la Bucureşti alegerea a fost deja făcută iar proiectul Unionist de Ţară a fost anunţat de fostul preşedinte şi preluat, cu „frâna trasă“, de actualul preşedinte. Şi am pus ghilimelele de rigoare dintr-un singur motiv: dincolo de cuvintele reţinute, în acest început de mandat a lui Klaus Iohannis România a făcut la nivel instituţional paşi acceleraţi spre Unire. Adică preşedintele Iohannis una spune şi alta face, dar în sens pozitiv. Am învăţat că uneori este bine să te uiţi dincolo de cuvinte şi să măsori matematic faptele. Ori numai în acest an sute de înfrăţiri au avut loc, zeci de mii de moldoveni au vizitat România cu ajutorul societăţii civile, dar cu infrastructura de stat pusă la dispoziţie, zeci de milioane de euro au fost trimişi dincolo de Prut direct la autorităţile locale.

Veste bună pentru toți unioniștii: Revelionul se petrece între prieteni la Prut. Iată detaliile.

Între timp, s-a făcut rost de bani pentru finalizarea interconectării energetice, iar Transgazul a deschis recent o filială în Republica Moldova şi este pe cale să achiziţioneze infrastructura de transport. Dacă toate cele de mai sus nu reprezintă calea spre Unire? Sigur că preşedintele actual mai vede un mandat în faţă şi nu simte nevoia să strige sus şi tare, pe de altă parte pare a împinge de la spate cu fapte bune.

Citeste mai mult: adev.ro/p1lxab