Bunăstare pentru cine domnule Plahotniuc? Că la noi nu se vede. La dumneavoastră poate?

„Bunăstarea vine construind proiecte mari, așa cum este drumul european al Moldovei „ sunt cuvintele cu care ne întâmpină Vlad Plahotniuc în prag de sărbători.

Mesajul este unul plasat pe Facebook și binențeles: plătit. Plătit de cine? Probabil din contul personal al utilizatorului, unul plin după acești ani de democrație.

Că dacă ar fi să tragem o linie înainte(regimul Voronin) și apoi alta după, vom vedea cine este marele câștigător al bunăstării din Republica Moldova. Și nimeni nu este mai câștigător decât Plahotniuc, cel care cu muncă multă și un management performant a reușit ceea ce nu reușesc nici marii magnați din S.U.A.: să strângă o avere de care și  Mark Zuckerberg ar fi gelos.

Ce Facebook? Ce Microsoft? Ce Bitcoin? Când Vlad Plahotniuc a inventat Moldova și ține compania la cote impresionante și nimeni nu îl întreabă de taxe.

Însă avem și noi o întrebare către domnul Plahotniuc, care de vreo 10 ani ne tot duce spre Europa, dar drumul pare tot mai lung și mai anevoios. Nu de alta, dar drumul acesta pare mai mult o iluzie într-un labirint decât un drum drept și clar.

Căci facem cumva de noi nu vedem capătul acestui drum, ba mai mult, se vede mai întotdeauna sărăcia din care am plecat și în care s-a rămas.

Așa că avem și noi o întrebare pentru cei care se plimbă periodic prin Americi ca să facă poze: Bunăstarea pentru cine domnule Plahotniuc? Că la noi nu se vede. La dumneavoastră poate?

Vă îndemnăm de asemenea să soluționați și labirintul propus de către distinstul politician.